Historie

Historie

Al 60 jaar ervaring.

AgriXpert is onderdeel van de DIGO groep welke in 1955 is opgericht door twee enthousiaste vrienden, die werkzaam waren in hetzelfde garagebedrijf, namelijk Joop Ditewig en Leen Gooswilligen. De twee eerste letters van de achternaam Di en Go vormden de naam DIGO. In Schipluiden werd een oude kerk aangekocht en omgebouwd tot garage. De samenwerking verliep goed, maar voor Leen was dit bedrijfsleven toch niet het levensdoel. Na ongeveer een jaar besloot hij ermee te stoppen en te emigreren naar Zuid-Afrika. Joop Ditewig ging alleen verder.
De eerste activiteiten van het bedrijf waren erg gevarieerd, alles wat op het pad kwam werd met beide handen aangepakt. Reparatie van aanhangers en vrachtauto’s, onderhouden van de auto van de dokter, burgemeester, bakker en postbode, reparaties van de toen nog schaarse tractoren en eigenlijk alle andere zaken waar ze op dat moment brood in zagen. Dit was de basis voor alle activiteiten van de DIGO groep waaronder AgriXpert.

 

Beeld

1955

Oprichting van Digo door Joop Ditewig en Leen Gooswilligen, hoofdzakelijke bezigheid was het repareren van voertuigen zoals auto’s. Naast reparaties werden er ook auto’s ingekocht en verkocht, die vervolgens ieder jaar weer terug kwamen in de garage voor het onderhoud. Ook veel boeren uit het dorp kochten en onderhouden de auto bij Digo en raakten enthousiast waardoor Digo ook gevraagd werd voor het onderhoud van de landbouwwerktuigen, zo kwam Digo in aanraking met de landbouw.

Door het onderhouden en repareren van landbouwerktuigen was de stap naar het verkopen van agrarisch materieel niet groot. Digo begon met het verkopen van tractoren aan de boeren in de omgeving. De boeren zagen snel in dat de tractor een beter alternatief was dan het toen gebruikelijke paard. De paarden werden getaxeerd en ingeruild en vervolgens naar de markt gebracht.

1957

De handel in landbouwwerktuigen moest snel worden uitgebreid er ontstond vraag naar de tractoren en men zag in dat de paarden plaats moesten maken voor de gemotoriseerde landbouwwerktuigen. Digo zocht naar een tractor merk die ze konden vertegenwoordigen en zo haar kansen te vergroten. Digo werd in dit jaar daarom Deutz-Fahr dealer en startte met de verkoop van de nieuwe tractoren.

Beeld

1965

Een tweede vestiging van DIGO werd geopend in Woubrugge. De filiaalleider van deze nieuwe vestiging was Jan Dijkshoorn die toen al 5 jaar werkzaam was bij DIGO als monteur. Ook deze vestiging begon te groeien door de verkoop en het onderhoud van tractoren.

1968

Naast het tractormerk Deutz-Fahr werd nog een tweede merk toegevoegd, Digo werd ook Zetor dealer. Door de verkoop van nieuwe tractoren kwam ook de vraag naar werktuigen opspelen. Hier werd ook op ingespeeld door het importschap van Bellin mesttanken uit Italie in armen te nemen.

Beeld

 

 

1973

Naast de landbouwwerktuigen werd er ook nog gehandeld en gerepareerd aan personenauto’s. Dit had als gevolg dat Joop Ditewig in 1973 in aanraking kwam met het Japanse merk Toyota. De filosofie en werkwijze trok hem erg aan. DIGO werd in dat jaar één van de eerste Toyota dealers van Nederland.

1980

De verkoop en het onderhoud van tractoren en auto’s is vanaf de oprichting van DIGO onder één dak samen gegaan. In 1980 kwam hier na 25 jaar een einde aan, het landbouwmechanisatie bedrijf DIGO werd gescheiden van het Autobedrijf DIGO. De landbouwtak werd verkocht aan Jan Dijkshoorn die op dat moment al 7 jaar bedrijfsleider was bij de vestiging van DIGO in Woubrugge. Joop Ditewig had ook nog een andere droom te verwezenlijken en emigreerde met zijn gezin naar Zuid-Afrika. Zoon Wout bleef in Nederland achter en nam het autobedrijf over. Datzelfde jaar nog werd een nieuwe vestiging in Delft geopend om zo beter bereikbaar te zijn voor de klanten uit deze stad.

Beeld
Beeld

 

1989

De eerste jaren na de overname waren waren niet makkelijk, maar door de focus te houden op goede service begon DIGO in de jaren tachtig enorm te groeien. Eind jaren tachtig werden de panden te klein voor het gegroeide klantenbestand van DIGO, daarom werd besloten om een nieuw pand te bouwen. Hier moest de klant koning zijn en zich meteen thuis voelen, ruime parkeergelegenheid, goede bereikbaarheid en alles onder één dak waren belangrijke sleutelwoorden. De opening van het nieuwe pand werd groots gevierd in 1989.

1990

In 1990 werden de activiteiten van DIGO weer uitgebreid, de oprichting van de leasemaatschappij Superlease Holland was een feit. Deze dochteronderneming van DIGO had als hoofdactiviteit het financieren en beheren van de wagenparken van bedrijven uit de regio.

Beeld

2007

Door de groei van DIGO en het merk Toyota in de jaren negentig is het personeelsbestand ook meegegroeid. Hierdoor heeft DIGO in 2007 een tweede vestiging geopend in Delft. Ook hier met zowel een showroom als een werkplaats. De focus voor deze vestiging ligt met name op de verkoop van gebruikte auto’s. Met komst van deze vestiging is de DIGO groep met 250 occassions uitgegroeid tot één van de grootste autobedrijven uit de regio.

2012

De laatste 20 jaar heeft de landbouwsector het niet makkelijk gehad, slechte prijzen, hoge investeringen, verandering naar grootschaligheid. De landbouwsector is zich op wereldniveau weer met kleine stapjes aan het opklimmen. De groei van de wereldbevolking en de groeiende welvaart in met name Azië en Zuid-Amerika zorgen ervoor dat de vraag naar voedsel stijgt en gaat stijgen in de toekomst. Met name Azië zal een belangrijke rol gaan spelen voor de landbouwsector in Europa. Met deze visie heeft de DIGO groep besloten om weer een bedrijf op te starten gerelateerd aan de landbouw, een handelsonderneming in agrarische machines en werktuigen. Deze handelsonderneming werkt onder de naam AgriXpert B.V.

AgriXpert houdt zich bezig met de import en export van landbouw machines zowel nieuw als gebruikt. Voordat de machines in de verkoop gaan worden ze technisch klaargemaakt in onze werkplaats, zodat we garant kunnen staan voor goede kwaliteit van onze producten. Daarnaast worden de tractoren ook visueel klaargemaakt, industriele reiniging van zowel de binnen- als de buitenzijde van de machine en indien nodig heeft AgriXpert ook beschikking over een industriële spuitcabine waar de machines kunnen worden voorzien van een nieuwe laklaag.

Beeld
Beeld

2015

Sinds de start van deze handelsonderneming in 2012 hebben we bij AgriXpert niet stil gezeten. We beschikken inmiddels over een website met een breed assortiment van meer dan 10.000 unieke producten. We zijn importeur van verschillende merken, waaronder Solis (tractoren), Laumetris (landbouwkippers), Swenson (aanbouwdelen), Tenias (voorladers), Kraffter (werktuigen). Om al deze ontwikkelingen bij te kunnen houden, hebben we ons team in de afgelopen jaren versterkt. Daarnaast zijn wij in 2015 verhuist van onze oude locatie aan de Vulcanusweg naar een een mooi pand aan de Rijksstraatweg in Schipluiden. Met deze verhuizing hopen onze groei de komende jaren voort te kunnen zitten.

2016

Ook in dit jaar heeft AgriXpert zich weer verder kunnen ontwikkelen. Om deze ontwikkelingen te kunnen bijhouden en zo goed mogelijk aan de vraag van onze klant te kunnen voldoen hebben we onze huidige locatie uitgebreid, met de aankoop van een nabijgelegen loods. Hierdoor kunnen we meer producten voorradig nemen en hebben wij meer ruimte kunnen creëren in onze huidige werkplaats. Hierdoor is deze nu naast een spuitcabine ook voorzien van een professioneel straalcabine.

Beeld