Transport

Transport binnen Nederland

Binnen Nederland worden de meeste transporten door onze eigen chauffeurs afgeleverd, hierdoor hebben wij meer zicht en controle op de kwaliteit van de levering. Producten die op een europallet passen worden daarentegen meestal vervoerd door een externe vervoerder. De kosten voor het transport bedragen voor Nederland €75 exclusief BTW met uitzondering van de waddeneilanden. De transportkosten voor producten zwaarder dan 5.000kg zijn altijd op aanvraag.

Transport naar Belgie

Ook naar Belgie worden de meeste transporten door onze eigen chauffeurs afgeleverd. Ook hier geldt dat de producten die op een europallet passen meestal worden geleverd door een externe vervoerder. De kosten voor het transport naar Vlaanderen bedragen €75 exclusief BTW en €100 exclusief BTW naar Wallonie. De transportkosten voor producten zwaarder dan 5.000kg zijn altijd op aanvraag.

 

Transport naar Europa

De overige bestemmingen in Europa zijn altijd op aanvraag. Deze leveringen worden niet vervoerd met eigen transport vanwege de afstand. Het tarief is afhankelijk van afstand en volume/gewicht. Vraag vrijblijvend de kosten bij ons op.

 

Transport buiten Europa

AgriXpert is ongeveer 15km gevestigd van de Rotterdamse haven, hierdoor is het transport over zee zeer toegankelijk. Wij kunnen voor u het transport naar de haven van Amsterdam, Rotterdam of Antwerpen organiseren, maar indien gewenst kunnen wij ook de zeevracht naar de haven van bestemming organiseren. Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de vracht zijn er veschillende mogelijkheden:

RoRo: RoRo staat voor 'Roll on, Roll off', bij deze verschepingsmethode wordt de machine op een dek van een schip vervoerd, dus niet in een container. Deze methode wordt vaak gebruikt wanneer een machine niet in een zeecontainer past of wanneer het volume van de machine zo klein is dat het voordeliger is dan een zeecontainer.

Zeecontainer: De meest voorkomende verschepingsmethode is met een zeecontainer. We kunnen 3 verschillende zeecontainers aanbieden afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de lading, namelijk een 20ft, 40ft en een 40ft High Cube.

Wij geven u graag een passend advies en een zo voordelig mogelijk tarief.

Export documenten en 0% BTW voor export buiten Europa

AgriXpert heeft de mogelijkheid om zelf de exportdocumenten op te maken van de bestelde goederen. Deze exportdocumenten zijn zeer belangrijk, omdat dit de primaire bewijslast is dat de goederen daadwerkelijk de EU hebben verlaten. Het is van belang dat deze documenten door de douane worden afgescanned.

Voor export buiten de EU is het mogelijk om de goederen aan te schaffen met 0% BTW. Het is van groot belang dat AgriXpert B.V. voldoende bewijslast heeft dat de goederen daadwerkelijk de EU hebben verlaten. Deze bewijslast is gewaarborgd wanneer AgriXpert het volledige transport organiseerd. In dit geval betaald u de factuur direct met 0% BTW.

Het is ook mogelijk dat het transport door de klant zelf wordt georganiseerd. AgriXpert heeft dan geen zicht en controle op de levering en dus ook niet direct bewijs dat de goederen de EU verlaten hebben. In dit geval betaald de klant in eerste instantie de factuur met 21% BTW aan AgriXpert B.V. Als het exportdocument is afgescanned door de Douane, dan krijgt AgriXpert een melding en wordt het BTW bedrag terug gestort. Soms komt het voor dat het exportdocument onverhoopt niet wordt afgescanned. Het is daarom van essentieel belang dat alle goederen, met dezelfde benaming als op de factuur, worden beschreven op de Bill of Lading. Deze Bill of Lading kan, mits gelijk omschreven als op de factuur, ook dienen als bewijs dat de goederen de EU hebben verlaten. Is het exportdocument niet afgescanned en zijn de goederen niet vermeld op de Bill of lading dan kunnen wij helaas geen BTW terugstorten. Het is dus erg belangrijk dat hier zorgvuldig mee omgegaan wordt.

 

Transport naar de Verenigde Staten & Canada

AgriXpert B.V. heeft ook klanten in de Verenigde staten en Canada. Vanwege verzekering technische redenen kunnen wij dit alleen doen wanneer wij onze factuur kunnen richten aan een persoon of firma geadresseerd in Nederland of een ander adres niet gevestigd in Canada of de Verenigde staten. Wij verkopen dus niet direct naar deze landen.