Kraffter Wiedeg 9.0m

€ 8.802,75 € 7.275,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Productnummer
240071241

Een wiedeg is een landbouwhulpmiddel dat wordt gebruikt om ongewenst onkruid uit de grond te verwijderen. Het wordt vaak gebruikt in de tuinbouw en de landbouw om het onkruid tussen rijen gewassen mechanisch te verwijderen. Een wiedeg heeft meestal tanden of messen die door de grond worden getrokken en het onkruid aan de oppervlakte losmaken en verwijderen, terwijl de gewassen intact blijven.

Hier zijn enkele toepassingen van een wiedeg:

Tuinbouw: In groentetuinen en bloembedden kunnen wiedeggen worden gebruikt om onkruid te verwijderen zonder de omliggende planten te beschadigen.

Akkerbouw: Bij grote velden met gewassen zoals graan, maïs of aardappelen kunnen wiedeggen helpen om het onkruid tussen de rijen weg te halen, waardoor de gewassen beter kunnen groeien zonder concurrentie van ongewenste planten.

Biologische landbouw: Wiedeggen kunnen vooral nuttig zijn in biologische landbouw, waar chemische bestrijdingsmiddelen niet worden gebruikt. Het verwijderen van onkruid is in dit geval belangrijk om een goede opbrengst van gewassen te behouden.

Graslandbeheer: In graslanden en weilanden kunnen wiedeggen worden ingezet om ongewenste planten te verwijderen en de groei van gewenst gras te bevorderen.

Bloementeelt: Bij het kweken van bloemen, zoals in kwekerijen, kunnen wiedeggen helpen om de groei van onkruid tussen jonge bloemen en planten te minimaliseren.

Het gebruik van een wiedeg vereist wel enige vaardigheid om ervoor te zorgen dat het onkruid wordt verwijderd zonder de gewassen te beschadigen. De diepte en hoek van de tanden of messen moeten goed worden afgestemd op de specifieke gewassen en bodemomstandigheden.

De wiedeg kan hydraulisch opgeklapt worden voor transport. De volgende opties zijn beschikbaar: - Electrische strooischijf zaaimachine (1495 euro ex BTW) - Balk met messen (420 euro ex BTW) - Pneumatische zaaimachine met uitlooppijpjes (4800 euro ex BTW)

Meer informatie
Gewicht (kg)895
MerkKraffter
ModelWiedeg 9.0m
Aantal tanden7mm: 180, 9mm: 180
Werkbreedte (m)9.0
Benodigde vermogen min. max.122
OpklapbaarJa
Extra optiesZie Productbeschrijving
Lengte (mm)2210 - 2300
Hoogte (mm)3620
Efficientie (ha/uur)9.0 (bij 10 km/h)
Breedte (mm)2980
Rijafstand (m)0.25
Aantal tanden per eg deel7mm: 30, 9mm: 30
Aantal tanden per rij6
Tand typeGeveerd: 7mm dubbel, 9mm enkel
Aantal eg delen6
Werkdiepte (cm)tot 5
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kraffter Wiedeg 9.0m
Uw waardering