bulk kipper van laumetris

Laumetris bulkkipper 24m3

Laumetris bulkkipper 30m3

€ 36.935,25 € 30.525,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Productnummer
2700330020

Deze bulkkipper van Laumetris heeft een capaciteit van maar liefst 30 kubieke meters en is geschikt voor gebruik bij het rooien van bijvoorbeeld aardappels en bieten. Echter is de kipper ook uitermate geschikt voor gebruik bij het oogsten van graan of het vervoeren van turf. De maximale laadcapaciteit bedraagt 15 ton.

De machine is met een parabolische tandem-as uitgerust, voorzien van vier ‘flotation’ wielen. Deze wielen zijn extra breed en zijn ontwikkeld om over los, nat of modderig terrein te ‘zweven’. Zodoende zal u aanzienlijk minder snel met uw machine vast komen te staan. Deze banden betreffen 800/45 R26.5 modellen.

De bodem van de bak heeft een dikte van 4mm. De zijkanten hebben een dikte van 3mm. De bak is volledig uit gehard staal vervaardigd, waarbij de zijkanten van zogenoemde ribben voorzien zijn. Deze ribben versterken de zijkanten en zorgen ervoor dat deze niet kan vervormen, wat bij kippers met egale wanden wel mogelijk is. Deze bak is ook in Hardox 500 staal beschikbaar. Bij deze variant hebben de bodem en de wanden een dikte van respectievelijk 4mm en 3mm.

De afmetingen van de bulkkipper bedragen 600cm x 300cm x 370cm met een gewicht van 4550kg. De kipper is standaard van een grijs frame met een oranje bak voorzien, echter kunt u ook voor kleuren naar keuze kiezen.

De remmen zijn hydraulisch of pneumatisch, afhankelijk van de trekker waarmee de kipper gebruikt wordt. Deze trekker dient een minimaal vermogen van 120pk te hebben.

De kipper is vanuit de fabriek met een hydraulische achterklep uitgerust. Ook heeft de kipper een mechanische steunvoet, een draaibaar trekoog en LED-verlichting in stalen behuizing.

U kunt de kipper naar behoefte aanpassen met de keuze voor een hydraulische steunvoet in plaats van een mechanische. Ook kunt u de kipper in kleuren naar wens bestellen.

Verder heeft u de mogelijkheid om een frontplatform met oprolbare luifel te laten monteren of kunt u de machine volledig uit Hardox 500 staal laten vervaardigen.

Ook kunt u deze kipper met oprijplaten bestellen. In dit geval wordt de kipper met oprijplaten en een achterschot uitgerust welke horizontaal opent. Zodoende kunt u de kipper gebruiken om een ander, kleiner voertuig te vervoeren.
Meer informatie
Gewicht (kg)4550
Inhoud bak (m3)30
Laadcapaciteit (kg)15
Buitenafmetingen kipper (cm)600x300x370
Plaatdikte bodem (mm)4
Plaatdikte zijkant (mm)3
FrametypeParabolisch tandem
Min. benodigd vermogen (pk)120
Bediening achterklepHydraulisch
Standaard geleverd metHydraulische achterklep, Mechanische steunvoet, Daaibare trekoog, LED-verlichting met stalen behuizing
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laumetris bulkkipper 30m3
Uw waardering