Laumetris PTL-12 Landbouwkipper
Productnummer : 2700330006
17.604,29 14.549,00
Op voorraad
Opties Configureren
Terug naar product
- +
 • Laagste prijs garantie
 • Bezorging aan huis
 • Niet goed, geld terug
 • 30 dagen bedenktijd
 • Klanten geven ons
 • Laagste prijs garantie
 • Bezorging aan huis
 • Niet goed, geld terug
 • 30 dagen bedenktijd
 • Klanten geven ons
Laumetris PTL-12 Landbouwkipper
Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper Laumetris PTL-12 Landbouwkipper
More Information

Specificaties

More Information
Gewicht (kg)4100
Laadgewicht (kg)12000
Inhoud bak (m3)15
Laadcapaciteit (kg)10.000
Binnenafmetingen bak (cm)500x218x146
Buitenafmetingen kipper (cm)682x245x262.3
Plaatdikte bodem (mm)4
Plaatdikte zijkant (mm)5
FrametypePendeltandem
Asafmeting (mm)90
Min. benodigd vermogen (pk)95
Bediening achterklepHydraulisch
Standaard geleverd metHydraulische achterklep Mechanische steunvoet Draaibare trekoog LED lichten met stalen behuizing Rubberen afdichting achterklep

Productomschrijving

De Laumetris PTL-12 kipper is ontworpen voor het voor transport van containers en zakken groenten, meststoffen, strobalen, stoppels en groene massa. De kippers van Laumetris zijn een waar begrip in de landbouw en zijn geschikt voor het zwaarste werk.

De kipper heeft een laadcapaciteit van 15 kubieke meter of 12 ton. De kipper heeft een pendeltanden-frame. Het frame kan optioneel uitgerust worden voor een parabolische tandemvering. U heeft de mogelijkheid om zelf een band te kiezen die bij de werkzaamheden voor de kipper past. Zo kunt u landbouwbanden of gazonbanden in verschillende afmetingen kiezen. De bodem van de bak is uit 5mm dik staal vervaardigd. De wanden zijn van 4mm dik staal.

Deze kipper vergt een minimaal benodigd trekkervermogen van 95pk.

De kipper is standaard al van vele gemakken voorzien. Zo is de bak van een hydraulische achterklep en een mechanische steunvoet voorzien. U heeft de mogelijkheid om de mechanische steunvoet voor een hydraulische te vervangen.

Ook is de Laumetris standaard van een draaibaar trekoog en LED-verlichting met een stalen behuizing voorzien. Gaat het regenen? De kipper kan met een luifel geleverd worden. Ook heeft de achterklep een rubberen afdichting.

U heeft de vrijheid om de Laumetris volledig naar uw wensen en voorkeuren aan te passen. Zo kunt u de kleur van de lak bepalen, de kipper van spatborden en/of disselvering voorzien en een graan/aardappelluik of doorkijkluik laten monteren. Ook kunt u tegen een meerprijs voor parabolische tandemvering kiezen.

Zoals reeds benoemd kunt u de PTL-12 landbouwkipper met een frontplatform met oprolluifel uitrusten, opzetschotten monteren of een achterhaak met remventiel kiezen. De optionele opzetschotten stellen u in staat om de hoogte van de kipper met 300mm uit te breiden. Dit komt de capaciteit ten goede. Deze zal toenemen tot 18 m3.

De Laumetris kipper PTL-12 kent de volgende voordelen:

 • Chassis van de kipper is opgebouwd uit rondgtrokken kokerstaal (staal zonder lasnaden over de lengte), dus geen U-binten of dichtgelaste U-binten. Dit maakt de kipper duurzamer en verkleint de kans op scheuren die vaak op lasnaden kunnen ontstaan.
 • Stevige zettingen in de zijkant van de bak voor extra sterkte.
 • Achterklep is makkelijk te openen en te sluiten door middel van hydraulische cilinders te bedienen via een dubbelwerkend trekkerventiel.
 • Het pendeltandem systeem absorbeert schokken veroorzaakt door oneffenheden in het terrein..
 • Zeer scherp geprijsde kipper ten opzichte van andere kippers, maar geen concessies op staalkwaliteit en staaldiktes van het chassis en de wanden. Dit prijs voordeel wordt behaald doordat de kippers gefabriceerd worden in Litouwen en van daaruit rechtstreeks worden geleverd naar de eindgebruiker, dit scheelt in productiekosten, transportkorsten en kosten voor tussenpersonen.
 • De assen zijn afkomstig van ADR of FAG, beide zeer gerenommeerde producenten van assen.
 • Standaard voorzien van een dubbelleinding-luchtremsysteem welke verplicht is sinds 1-1-2019.
Klik voor meer info