Laumetris PTL-14 Landbouwkipper
Productnummer : 2700330007
24.150,39 19.959,00
Op voorraad
Opties Configureren
Terug naar product
- +
 • Laagste prijs garantie
 • Bezorging aan huis
 • Niet goed, geld terug
 • 30 dagen bedenktijd
 • Klanten geven ons
 • Laagste prijs garantie
 • Bezorging aan huis
 • Niet goed, geld terug
 • 30 dagen bedenktijd
 • Klanten geven ons
Laumetris PTL-14 Landbouwkipper
Laumetris PTL-14 Landbouwkipper 2700330007 2700330007 Laumetris PTL-14 Landbouwkipper Laumetris PTL-14 Landbouwkipper Laumetris PTL-14 Landbouwkipper Laumetris PTL-14 Landbouwkipper Laumetris PTL-14 Landbouwkipper Laumetris PTL-14 Landbouwkipper Laumetris PTL-14 Landbouwkipper Laumetris PTL-14 Landbouwkipper Laumetris PTL-14 Landbouwkipper

Specificaties

More Information
Laadgewicht (kg)14000
Inhoud bak (m3)17.5
Laadcapaciteit (kg)14.000
Binnenafmetingen bak (cm)500x218x161
Buitenafmetingen kipper (cm)695x245x256
Plaatdikte bodem (mm)5
Plaatdikte zijkant (mm)4
FrametypeParabolisch tandem
Asafmeting (mm)90x90
Min. benodigd vermogen (pk)120
Bediening achterklepHydraulisch
Standaard geleverd metHydraulische achterklep Mechanische steunvoet Draaibare trekoog LED lichten met stalen behuizing Rubberen afdichting achterklep

Productomschrijving

De Laumetris PTL-14 kipper is ontworpen voor het voor transport van containers en zakken groenten, meststoffen, strobalen, stoppels en groene massa. De kippers van Laumetris zijn een waar begrip in de landbouw en zijn geschikt voor het zwaarste werk.

De kipper heeft een laadcapaciteit van 17.5 kubieke meter of 14 ton. De kipper heeft een parabolisch tandem-frame. Dit betekent dat de wielen middels half-zelfstandige assen aan het frame bevestigd zijn. Dit heeft als voordeel dat de wielen een kleine, verticale speling hebben. Zodoende zullen de wielen, wanneer de kipper over een drempel rijdt, in hoogte verstellen. Hierdoor hebben alle wielen contact met de ondergrond. Zo kan voorkomen worden dat het volledige gewicht van de kipper op één as komt te staan.

U kunt de kipper van banden naar keuze voorzien, dit kunnen de 560/45R-22.5 of de 600/40-22.5 zijn. De bak is opgebouwd uit 5mm dik staal voor de bodem en 4mm dik staal voor de wanden.

De kipper vergt een minimaal benodigd trekkervermogen van 120pk.

De kipper is standaard al van vele gemakken voorzien. Zo is de bak van een hydraulische achterklep en een mechanische steunvoet voorzien. U heeft de mogelijkheid om de mechanische steunvoet voor een hydraulische te vervangen.

Ook is de Laumetris standaard van een draaibaar trekoog en LED-verlichting met een stalen behuizing voorzien. Gaat het regenen? U kunt de PTL-14 van een frontplatform met oprolbare luifel voorzien. De achterklep is standaard van een afdichtrubber voorzien.

U heeft de vrijheid om de Laumetris volledig naar uw wensen en voorkeuren aan te passen. Zo kunt u de kleur van de lak bepalen, de kipper van spatborden en/of disselvering voorzien en een graan/aardappelluik of doorkijkluik laten monteren.

Verder kunt u de PTL-14 met een frontplatform met oprolluifel uitrusten, opzetschotten monteren of een achterhaak met remventiel kiezen. Deze opzetschotten stellen u in staat om de kipper met 30cm te verhogen. De laadcapaciteit neemt hierdoor toe tot 20m3. Ook kunt u een aardappelluik kiezen, een ruit aan de voorzijde van de kipper kiezen of spatborden laten monteren.

De Laumetris kippers kennen de volgende voordelen:

 • Chassis van de kipper is opgebouwd uit rondgtrokken kokerstaal (staal zonder lasnaden over de lengte), dus geen U-binten of dichtgelaste U-binten. Dit maakt de kipper duurzamer en verkleint de kans op scheuren die vaak op lasnaden kunnen ontstaan.
 • Stevige zettingen in de zijkant van de bak voor extra sterkte.
 • Achterklep is makkelijk te openen en te sluiten door middel van hydraulische cilinders te bedienen via een dubbelwerkend trekkerventiel.
 • Het pendeltandem systeem absorbeert schokken veroorzaakt door oneffenheden in het terrein..
 • Zeer scherp geprijsde kipper ten opzichte van andere kippers, maar geen concessies op staalkwaliteit en staaldiktes van het chassis en de wanden. Dit prijs voordeel wordt behaald doordat de kippers gefabriceerd worden in Litouwen en van daaruit rechtstreeks worden geleverd naar de eindgebruiker, dit scheelt in productiekosten, transportkorsten en kosten voor tussenpersonen.
 • De assen zijn afkomstig van ADR of FAG, beide zeer gerenommeerde producenten van assen.
 • Standaard voorzien van een dubbelleinding-luchtremsysteem welke verplicht is sinds 1-1-2019.
Klik voor meer info