Laumetris PTL-16S Zandkipper

€ 27.710,09 € 22.900,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
Productnummer
2700330016
geen

De zandkipper PTL-16 van Laumetris heeft een capaciteit van 9 kubieke meters en een maximaal laadvermogen van 16 ton. De kipper heeft een parabolisch tandem-frame met een afmeting van 110mm x 110mm per as. Het minimaal benodigd vermogen om deze machine te gebruiken bedraagt 150pk (111kw).

De zandkipper is geschikt voor banden met een breedte van 560/60 met R22.5 of 650/55 met R26.5. Deze brede banden zorgen voor een uitmuntende gewichtsverdeling en dus minder druk op de grond. U heeft de mogelijkheid om de bandkeuze zelf te bepalen.

De inwendige afmetingen van de bak bedragen 740cm x 251cm x 195cm. U heeft de mogelijkheid om een keuze te maken wat betreft het materiaal van de bak. Zo kunt u voor staal of Hardox 500 staal kiezen. De dikte van de bak wordt bepaald door het gebruikte materiaal. Deze dikte bedraagt 8mm bij normaal staal. Indien u voor Hardox 500 staal kiest heeft de bak een dikte van slechts 5mm. Dit heeft het grote voordeel dat er minder staal gebruikt dient te worden, waardoor het gewicht van de bak aanzienlijk afneemt. Dit gaat echter niet ten koste van de kwaliteit van de gronddumper.

De zandkipper kan met een pneumatisch of hydraulisch remsysteem uitgerust worden. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden tot aansluiting met uw trekker. Ook kunt u de gronddumper van een trekhaak met remventiel voorzien.

De kipper wordt standaard met mechanisch bediende achterklep, draaibaar trekoog, mechanische steunvoet en LED-verlichting in stalen behuizing geleverd. Indien gewenst heeft u alle mogelijkheid om de machine compleet naar uw eisen in te richten. Zo kunt u deze met een mechanische draaideur, hydraulische achterklep en - achterklepslot,  een hydraulische steunpoot of opzetschotten uitbreiden. Ook kunt u voor een achterklep kiezen die tevens horizontaal geopened kan worden. Deze optie bevat tevens oprijplaten. Hiermee kunt u bepaalde voertuigen in de kipper laden.

De opzetschotten vergroten de capaciteit van 9 kubieke meters naar maar liefst 21 kubieke meters.

De hydraulische componenten worden inclusief slangen geleverd. Deze kunt u direct op de hydrauliekventielen van uw trekker aansluiten.

Wilt u uw Laumetris PTL-16 gronddumper in andere kleuren? Laat het ons weten en wij regelen het voor u!

De Laumetris zandkippers onderscheiden zich door de volgende kwaliteiten:

  • De complete bakken van de dumpers kunnen uit Hardox 500 staal vervaardigd worden.
  • Zeer solide wanden zonder gebruik te maken van spanten.
  • Het ontwerp van de wanden verkleint het risico op vervorming.
  • De achterklap kan gemakkelijk geopend worden met behulp van de hydraulische cilinders.
  • De kippers zijn van banden van minimaal 560mm voorzien, wat de druk op de grond aanzienlijk verkleint.
  • De optionele disselvering reduceert de verticale schokken van de kipper op de trekker aansluiting.

Laumetris heeft al meer dan 18 jaar ervaring in fabriceren van zandkippers en is inmiddels uitgegroeid tot een groot merk, bekend om de hoge kwaliteit van haar producten. De zandkippers hebben een inhoud van 3 tot 16 kubieke meters. Het sterke frame, romp en chassis zorgen voor een uitstekend product dat makkelijk te onderhouden is en schoon blijft.

Heeft u vragen over dit product of wilt u een offerte? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij staan u graag te woord met professioneel advies.

Meer informatie
Gewicht (kg)5800
Laadgewicht (kg)16000
Inhoud bak (m3)9
Laadcapaciteit (kg)16000
Binnenafmetingen bak (cm)504 x 200 x 103.5
Plaatdikte bodem (mm)8
Plaatdikte zijkant (mm)8
FrametypeParabolisch tridem
Min. benodigd vermogen (pk)150
Bediening achterklepHydraulisch
Standaard geleverd metHydraulische achterklap, hydraulische achterklepslot, hydraulische steunvoet, draaibaar trekoog, LED-verlichting in stalen behuizing
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laumetris PTL-16S Zandkipper
Uw waardering