Laumetris PTL-20 Landbouwkipper

geen

€ 32.914,30 € 27.201,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
Productnummer
2700330009
geen

De Laumetris PTL-20 landbouwkipper is ontworpen voor het voor transport van containers en zakken groenten, meststoffen, strobalen, stoppels en groene massa. De kippers van Laumetris zijn een waar begrip in de landbouw en zijn geschikt voor het zwaarste werk.

De kipper heeft een laadcapaciteit van 25 kubieke meter of 20 ton. De kipper heeft een parabolisch tridem-frame. Dit betekent dat de wielen middels half-zelfstandige assen aan het frame bevestigd zijn. Dit heeft als voordeel dat de wielen een kleine, verticale speling hebben ten opzichte van elkaar. Zodoende zullen de wielen, wanneer de kipper over een drempel rijdt, in hoogte verstellen. Hierdoor hebben alle wielen contact met de ondergrond. Zo kan voorkomen worden dat het volledige gewicht van de kipper op één as komt te staan.

De kiepwagen is niet standaard van banden voorzien. U kunt een keuze op basis van de te verrichten werkzaamheden maken. U kunt uit de volgende banden en wielen kiezen: 560/60R-22.5, 600/50R-22.5, 600/55R-22.5, 710/45R-22.5 of de 710/50R-26.5. De bak is opgebouwd uit 5mm dik staal voor zowel de bodem als de wanden.

De kipper vergt een minimaal benodigd trekkervermogen van 150pk.

De kipper is standaard al van vele gemakken voorzien. Zo is de bak van een hydraulische achterklep en een mechanische steunvoet voorzien. U heeft de mogelijkheid om de mechanische steunvoet voor een hydraulische te vervangen.

Ook is de Laumetris landbouwkipper standaard van een draaibaar trekoog en LED-verlichting met een stalen behuizing voorzien. Gaat het regenen? U kunt de PTL-20 van een frontplatform met oprolbare luifel voorzien. De achterklep is standaard van een afdichtrubber voorzien.

U heeft de vrijheid om de Laumetris volledig naar uw wensen en voorkeuren aan te passen. Zo kunt u de kleur van de lak bepalen, de kipper van spatborden en/of disselvering voorzien en een graan/aardappelluik of doorkijkluik laten monteren.

Verder kunt u de PTL-20 met opzetschotten verruimen of een achterhaak met remventiel kiezen. Deze opzetschotten stellen u in staat om de kipper met 40cm te verhogen. De laadcapaciteit neemt hierdoor toe tot 30m3. Ook kunt u een ruit aan de voorzijde van de kipper kiezen of spatborden laten monteren.

Als laatste opties heeft u de mogelijkheid om de as van de landbouwkipper voor een stuuras te vervangen. Dit zorgt ervoor dat, wanneer u stuurt, deze as mee draait. Het voordeel hiervan is dat dit de draaicirkel verkleint. Ook kunt u de assen voor BPW-assen vervangen. Hiermee kan de landbouwkipper snelheden tot 60km per uur behalen, waar dit 40km per uur zonder deze assen bedraagt.

De Laumetris kippers kennen de volgende voordelen:

  • Chassis van de kipper is opgebouwd uit rondgtrokken kokerstaal (staal zonder lasnaden over de lengte), dus geen U-binten of dichtgelaste U-binten. Dit maakt de kipper duurzamer en verkleint de kans op scheuren die vaak op lasnaden kunnen ontstaan.
  • Stevige zettingen in de zijkant van de bak voor extra sterkte.
  • Achterklep is makkelijk te openen en te sluiten door middel van hydraulische cilinders te bedienen via een dubbelwerkend trekkerventiel.
  • Het pendeltandem systeem absorbeert schokken veroorzaakt door oneffenheden in het terrein..
  • Zeer scherp geprijsde kipper ten opzichte van andere kippers, maar geen concessies op staalkwaliteit en staaldiktes van het chassis en de wanden. Dit prijs voordeel wordt behaald doordat de kippers gefabriceerd worden in Litouwen en van daaruit rechtstreeks worden geleverd naar de eindgebruiker, dit scheelt in productiekosten, transportkorsten en kosten voor tussenpersonen.
  • De assen zijn afkomstig van ADR of FAG, beide zeer gerenommeerde producenten van assen.
  • Standaard voorzien van een dubbelleinding-luchtremsysteem welke verplicht is sinds 1-1-2019. 

AgriXpert is de officiele Laumetris importeur.

Meer informatie
Gewicht (kg)6300
Laadgewicht (kg)20000
Inhoud bak (m3)25
Laadcapaciteit (kg)20.000
Binnenafmetingen bak (cm)700x206x178
Buitenafmetingen kipper (cm)906x245x311.5
Plaatdikte bodem (mm)5
Plaatdikte zijkant (mm)5
FrametypeParabolisch tridem
Asafmeting (mm)110x110
Min. benodigd vermogen (pk)150
Bediening achterklepHydraulisch
Standaard geleverd metHydraulische achterklep Mechanische steunvoet Daaibare trekoog LED lichten met stalen behuizing Rubberen afdichting achterklep
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laumetris PTL-20 Landbouwkipper
Uw waardering