Laumetris PTL-30S Zandkipper

€ 53.504,87 € 44.218,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
Productnummer
2700330018
geen

De zandkipper PTL-30 van Laumetris heeft een capaciteit van 16  kubieke meters en een maximaal laadvermogen van 30 ton. De kipper heeft een parabolisch tridem-frame met een afmeting van 150mm x 150mm per as. Het minimaal benodigd vermogen om deze machine te gebruiken bedraagt 250pk (184kw).

De inwendige afmetingen van de bak bedragen 650cm x 200cm x 122.5cm. U heeft de mogelijkheid om een keuze te maken wat betreft het materiaal van de bak. Zo kunt u voor staal of Hardox 500 staal kiezen. De dikte van de bak wordt bepaald door het gebruikte materiaal. Deze dikte bedraagt 10mm bij normaal staal. Indien u voor Hardox 500 staal kiest heeft de bak een dikte van slechts 6mm.  Dit heeft het grote voordeel dat er minder staal gebruikt dient te worden, waardoor het gewicht van de bak aanzienlijk afneemt. Dit gaat echter niet ten koste van de kwaliteit van de gronddumper.

De zandkipper is geschikt voor banden met een breedte van 600/50 met R22.5 of 650/55 met R26.5. Deze brede banden zorgen voor een uitmuntende gewichtsverdeling en dus minder druk op de grond. U heeft de mogelijkheid om de bandkeuze zelf te bepalen.

De zandkipper kan met een pneumatisch of hydraulisch remsysteem uitgerust worden. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden tot aansluiting met uw trekker. Ook kunt u de gronddumper van een trekhaak met remventiel voorzien.

De kipper wordt standaard met hydraulisch bediende achterklep en – steunvoet geleverd. Ook is de zanddumper standaard van een draaibaar trekoog en LED-verlichting in stalen behuizing voorzien.

Indien gewenst heeft u alle mogelijkheid om de machine compleet naar uw eisen in te richten. Zo kunt u deze met een mechanische draaideur, hydraulisch achterklepslot of disselvering uitbreiden. Ook kunt u voor een achterklep kiezen die tevens horizontaal geopened kan worden. Deze optie bevat tevens oprijplaten. Hiermee kunt u bepaalde voertuigen in de kipper laden.

De hydraulische componenten worden inclusief slangen geleverd. Deze kunt u direct op de hydrauliekventielen van uw trekker aansluiten.

Wilt u uw Laumetris PTL-30 gronddumper in andere kleuren? Laat het ons weten en wij regelen het voor u!

De Laumetris zandkippers onderscheiden zich door de volgende kwaliteiten:

  • De complete bakken van de dumpers kunnen uit Hardox 500 staal vervaardigd worden.
  • Zeer solide wanden zonder gebruik te maken van spanten.
  • Het ontwerp van de wanden verkleint het risico op vervorming.
  • De achterklap kan gemakkelijk geopend worden met behulp van de hydraulische cilinders.
  • De kippers zijn van banden van minimaal 600mm voorzien, wat de druk op de grond aanzienlijk verkleint.
  • De optionele disselvering reduceert de verticale schokken van de kipper op de trekker aansluiting.

Laumetris heeft al meer dan 18 jaar ervaring in fabriceren van zandkippers en is inmiddels uitgegroeid tot een groot merk, bekend om de hoge kwaliteit van haar producten. De zandkippers hebben een inhoud van 3 tot 16 kubieke meters. Het sterke frame, romp en chassis zorgen voor een uitstekend product dat makkelijk te onderhouden is en schoon blijft.

AgriXpert is dé officiele Laumetris importeur.

Meer informatie
Gewicht (kg)9250
Laadgewicht (kg)30000
Inhoud bak (m3)16
Laadcapaciteit (kg)30.000
Binnenafmetingen bak (cm)650x200x122.5
Buitenafmetingen kipper (cm)780x245x270
Plaatdikte bodem (mm)10
Plaatdikte zijkant (mm)8
FrametypeParabolisch tandem
Asafmeting (mm)150x150
Min. benodigd vermogen (pk)250
Bediening achterklepHydraulisch
Standaard geleverd metHydraulische achterklep, hydraulisch achterklepslot, hydraulische steunvoet, daaibare trekoog, LED-verlichting met stalen behuizing
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laumetris PTL-30S Zandkipper
Uw waardering