Laumetris PTL-8 Landbouwkipper

€ 22.111,54 € 18.274,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Productnummer
2700330004

De Laumetris PTL-8 kipper is ontworpen voor het voor transport van landbouwgewassen zoals graan, mais, aardappels, bieten etc. Maar ook voor meststoffen, silage, snippers, compost  en andere groene massa. De kippers van Laumetris zijn zeer degelijk geconstrueerd en zijn daardoor geschikt voor het zwaarste werk.

De kipper heeft een laadcapaciteit van 10.8 kubieke meter of 8 ton. De kipper heeft een pendeltandem-frame. De bodem van de bak is uit 5mm dik staal vervaardigd. De wanden van de bak zijn van 4mm dik staal. De kipper kan met 480/60-17 banden uitgerust worden, als u banden van 22.5" wenst verwijzen we u naar de PTL-10 of groter.

De kipper is standaard al van vele gemakken voorzien. Zo is de bak met een hydraulische achterklep uitgevoerd (1 dubbel werkend ventiel benodigd op de trekker) en zit er standaard een mechanische steunvoet op de kipper. U heeft de mogelijkheid om tegen meerprijs de mechanische steunvoet voor een hydraulische te vervangen. Voor de hydraulische steunvoet is ook 1 dubbel werkend ventiel benodigd op de trekker, tenzij u kiest voor de optie hydraulische steunpoot met handpomp.

Ook is de Laumetris standaard van een draaibaar trekoog en LED-verlichting met een stalen behuizing voorzien. Gaat het regenen? De kipper kan optioneel met een oprolluifel geleverd worden. Het oprolluifel komt samen met een front platform en trap. De achterklep is standaard van een rubberen afdichting voorzien.

U heeft de vrijheid om de Laumetris volledig naar uw wensen en voorkeuren aan te passen. Zo kunt u de kleur van de lak bepalen, de kipper van spatborden en een graan/aardappelluik of doorkijkluik laten monteren.

Verder kunt u de PTL-8 met een achterhaak met remventiel uitrusten.

De Laumetris kipper PTL-8 kent de volgende voordelen:

  • Chassis van de kipper is opgebouwd uit rondgtrokken kokerstaal (staal zonder lasnaden over de lengte), dus geen U-binten of dichtgelaste U-binten. Dit maakt de kipper duurzamer en verkleint de kans op scheuren die vaak op lasnaden kunnen ontstaan.
  • Stevige zettingen in de zijkant van de bak voor extra sterkte.
  • Achterklep is makkelijk te openen en te sluiten door middel van hydraulische cilinders te bedienen via een dubbelwerkend trekkerventiel.
  • Het pendeltandem systeem absorbeert schokken veroorzaakt door oneffenheden in het terrein..
  • Zeer scherp geprijsde kipper ten opzichte van andere kippers, maar geen concessies op staalkwaliteit en staaldiktes van het chassis en de wanden. Dit prijs voordeel wordt behaald doordat de kippers gefabriceerd worden in Litouwen en van daaruit rechtstreeks worden geleverd naar de eindgebruiker, dit scheelt in productiekosten, transportkorsten en kosten voor tussenpersonen.
  • De assen zijn afkomstig van ADR of FAG, beide zeer gerenommeerde producenten van assen.
  • Standaard voorzien van een dubbelleinding-luchtremsysteem welke verplicht is sinds 1-1-2019. 
Meer informatie
Gewicht (kg)3300
Laadgewicht (kg)8000
Inhoud bak (m3)10.8
Laadcapaciteit (kg)8000
Binnenafmetingen bak (cm)420x218x116
Buitenafmetingen kipper (cm)602x245x234
Plaatdikte bodem (mm)5
Plaatdikte zijkant (mm)4
FrametypePendeltandem
Asafmeting (mm)70
Benodigde vermogen min. max.80
Bediening achterklepHydraulisch
Standaard geleverd metHydraulische achterklep Mechanische steunvoet Daaibare trekoog LED lichten met stalen behuizing Rubberen afdichting achterklep
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laumetris PTL-8 Landbouwkipper
Uw waardering